Jan Knippers

1981: Reagan wordt beëdigd als 41e president van de VS. Mitterand wordt president van Frankrijk. En de eerste spaceshuttle maakt een baan om de aarde. Dat alles terwijl Jan Knippers zijn loopbaan bij ProfCore start.

Afgelopen januari (2021) vierde Jan, 58 jaar, zijn robijnen werkjubileum. Saillant detail: al die veertig jaar was hij in dienst van ProfCore en diens voorgangers. Iets wat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij mag gaan. We spreken Jan zelf over zijn ervaringen binnen de industrie en ProfCore!

Jan begon in 1981 bij wat toen nog ADB heette: de Algemene Dienstverlenende Bedrijvengroep van DSM. Hier werkte hij in de steigerbouw. “Maar mijn schouders waren niet breed genoeg voor dit werk”, bekent Jan. “Ik kreeg de mogelijkheid me te ontwikkelen tot teamleider. Een kans die ik met beide handen heb aangegrepen”, gaat hij verder. 

Jan zag ProfCore groot worden 
Veertig jaar in dienst, maakte Jan alle mijlpalen in de geschiedenis van ProfCore mee. Van de overname door Randstad in 1998 en de verandering van naam in ProfCore, tot de volledige verzelfstandiging van het bedrijf in 2006. Wat betreft het aantal opdrachtgevers waarvoor hij heeft gewerkt, is hij de tel kwijtgeraakt. “Dat moeten wel dertig tot veertig projecten zijn geweest”, schat hij. “Soms kortdurende klussen van een half jaar, soms jarenlange detacheringsopdrachten”, gaat hij verder. Zo werkte Jan sinds 2007 voor slechts vier verschillende opdrachtgevers. 

ProfCore bracht Jan tot Amsterdam

Jan was een jobhopper in een tijd dat die term nog niet was ingeburgerd. “De diversiteit in opdrachtgevers en opdrachten heeft me altijd aangesproken. Ik weet eigenlijk niet beter. Bovendien staat de ervaring leuk op je cv”, weet hij. Tijdens zijn rijke loopbaan was hij vooral werkzaam in de regio, maar zijn werk bracht hem ook tot Amsterdam, waar hij voor Haceka werkte. “Van maandag tot en met vrijdag was ik in Amsterdam. Ik moest ‘s maandags rond vier uur in de ochtend mijn bed uit. In de weekenden was ik bij vrouw en kinderen”, licht hij toe. “We overnachtten in een Van der Valk-hotel. Daar ontbeten we ook en er werd een lunchpakketje voor op het werk klaargemaakt. Alles was door ProfCore tot in de puntjes geregeld.” 

Traplopen als ‘sport’
Sinds 2017 is Jan als verlaadoperator werkzaam bij kunstmestfabrikant OCI op Chemelot. Als oude rot krijgt hij tegenwoordig ook te maken met termen als vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Termen die geen ver-van-mijn-bedshow zijn voor hem. Zijn dochter Simone is namelijk werkzaam voor benVitaal, dat ProfCore ondersteunt op dit gebied. “Zelf ben ik vrij vitaal. Ik heb geen zittend beroep en ik ‘sport’ veel op het werk, door dagelijks veel trappen te lopen en de nodige kilometers te maken”, aldus Jan. “Mooi dat ProfCore als werkgever veel waarden hecht aan de vitaliteit van haar medewerkers en medewerkers de kansen geeft hier actief mee aan de slag te gaan.”

Vlak voor gouden jubileum met pensioen
Iemand die al veertig jaar voor dezelfde werkgever werkt, schat je misschien ouder. Toch is Jan ‘pas’ 58 jaar jong en heeft hij nog enkele jaren te gaan voor hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. “Ja, ik ‘mag’ nog negen jaar”, lacht hij. “Dat heeft onze regering beslist. Ik haal nog elke dag veel voldoening uit mijn werk, maar kijk stiekem ook al een beetje uit naar mijn dagen in ruste”, gaat hij verder. Wat hij dan gaat doen? “Meer tijd doorbrengen met vrouw en (klein)kinderen, wandelen, verre reizen maken en genieten van het leven.”

Jan als ProfCore-ambassadeur
Record of niet: weinigen weten beter hoe het is om voor ProfCore te werken dan Jan. “Zoals ik al zei, heb ik de diversiteit in opdrachtgevers en in projecten altijd als positief ervaren. Het was niet alleen goed voor mijn ontwikkeling, maar heeft mijn dagelijks werk ook altijd leuk en uitdagend gehouden. En opdrachtgevers hebben natuurlijk ook geprofiteerd van mijn ervaring,” vertelt hij.

“Of ik ProfCore zou aanraden als werkgever? “Jazeker! Je moet ProfCore niet zien als detacheringsbureau, maar als werkgever. Je krijgt een vast contract, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en volop ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Dat terwijl je mag werken aan verschillende, uitdagende projecten. Het mooie is dat, als een project je niet op het lijf geschreven is, je dit ook gerust kunt aangeven bij je Project Manager. Als je ergens niet op je plek bent, gaat men op zoek naar een project waarin je beter uit de verf komt. Daar is tenslotte iedereen bij gebaat”, sluit Jan af. 


Of ik ProfCore zou aanraden als werkgever? Jazeker!
Je krijgt een vast contract, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en volop ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. En dat terwijl je mag werken aan verschillende, uitdagende projecten!

Jan Knippers

Join the team!

Interesse? Laten we een belafspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking!

Flór van Lang - Recruiter bij Profcore

                                                                                                    ontdek alle vacatures
  aanmelden voor job alert