Justin Sars


Justin Sars is sinds december 2020 via ProfCore Outsourcing bij Sabic SLPO aan de slag als distribution officer. Daarvóór doorliep hij de mbo-opleidingen Logistiek Teamleider niveau 3 en 4, waarna hij bij Fibrant aan de slag ging − het bedrijf waar hij ook stage liep. Hoe kwam hij bij ProfCore terecht en hoe bevalt het werk tot nu toe? 

“Mijn vader heeft 25 jaar met veel plezier voor ProfCore gewerkt en kon mij daardoor natuurlijk veel vertellen over het bedrijf. Zelf werk ik nu bijna een half jaar bij Sabic SLPO en dat bevalt prima. ProfCore heeft in Sabic SLPO een project en opdrachtgever gevonden die goed aansluiten bij mijn opleiding en werkervaring. Het werk en de contacten met mijn collega’s bevallen uitstekend. Ook het contact met ProfCore is goed; er wordt heel duidelijk gecommuniceerd”, begint Justin.

Zorgen dat laadproces veilig en efficiënt verloopt
“Als distributiemedewerker ontvang ik de chauffeurs die willen gaan laden en verwerk ik constant vrachten. Daarvoor maak ik orders aan in het SAP-systeem, die ik vervolgens ook afhandel. Daarvoor moet ik onder andere de silo’s instellen op de correcte tijden, zodat de juiste hoeveelheden worden geladen. Ik moet ervoor zorgen dat dit laadproces zo efficiënt en veilig mogelijk verloopt”, licht hij zijn functie toe.

“Ik werk in een tweeploegendienst, waardoor ik de ene week op tijd thuis ben na mijn ochtenddienst en de andere week juist kan uitslapen. In de weekenden heb ik vrij, wat ik erg prettig vind. Ik voetbal dan zelf en heb ook de kans om naar mijn favoriete club, Fortuna Sittard, te gaan kijken”, zegt hij over het werken in ploegendiensten.

Ruimte voor ambities
“Ik heb de ambitie om op termijn teamleider of supervisor te worden, maar dat bekijk ik stapje voor stapje. Op dit moment wil ik mij vooral ontwikkelen als betrouwbaar en zelfstandig distributiemedewerker”, vertelt Justin over zijn toekomstplannen.

“Momenteel volg ik via Technicom een cursus procestechniek, zodat ik als logistiek medewerker ook met de ‘andere’ kant van het proces en het werk van mijn collega’s in de productie en op andere afdelingen kennismaak. Deze cursus heeft mijn interesse in de procestechniek gewekt en het is niet uitgesloten dat mijn loopbaan zich in die richting ontwikkelt, maar voorlopig is dat niet aan de orde”, vertelt hij tot besluit. 


ProfCore heeft in Sabic SLPO een project en opdrachtgever gevonden die goed aansluiten bij mijn opleiding en werkervaring. 

             Justin Sars

Join the team!

Interesse? Laten we een belafspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking!

Patrick Christiaans - Recruiter bij Profcore

                                                                                                           ontdek alle vacatures  aanmelden voor job alert