Marco Wanrooij 

Elke medewerker van ProfCore krijgt de kans zich bij te scholen of een opleiding te volgen. Dit om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het werkveld of om door te stromen naar een hoger functieniveau. 

Aan het woord is Marco Wanrooij (30 jaar). Marco is sinds 2013 werkzaam bij ProfCore en volgt naast zijn werk als procesoperator diverse opleidingen via ProfCore. 

Marco Wanrooij (30 jaar) werkt sinds 2013 bij ProfCore. “Tijdens mijn opleiding Metaaltechniek heb ik stage gelopen bij Sabic en daarna ben ik, via verschillende uitzendbureaus, werkzaam geweest in diverse bouwtechnische functies, voor ik in 2013 bij ProfCore terechtkwam. Datzelfde jaar ben ik ook via Technicom gestart met mijn opleiding tot procesoperator B, die ik in 2016 heb afgerond. In die tijd ben ik via ProfCore werkzaam geweest bij verschillende opdrachtgevers, waaronder OCI Nitrogen, Sabic en Dranken Industrie Sittard (DIS, tegenwoordig Refresco)”, vertelt hij.

Een leven lang leren
“Ik wil mij graag verder ontwikkelen als operator. Dat is ook iets wat de arbeidsmarkt van je verlangt. Ik ben dan ook blij dat ProfCore mij en andere medewerkers deze kans biedt. Daar plukken natuurlijk ook opdrachtgevers de vruchten van, die zo kunnen beschikken over de beste vakmensen. In de huidige maatschappij raak je nooit uitgeleerd. Binnen nu en drie jaar zou ik graag de opleiding tot operator C hebben afgerond en gestart zijn met mijn opleiding tot technisch leidinggevende”, spreekt Marco zijn ambities uit.

Een leerzame werkplek
“Bij mijn huidige opdrachtgever Sappi Biochemtech bestaat de kans om ervaring als leidinggevende op te doen, wat natuurlijk mooi van pas komt”, gaat Marco verder. “Ik werk momenteel in een tweeploegendienst en ben verantwoordelijk voor het batchproces, het bewaken van de machines en het overall proces. Het betreft een pilotplant, waardoor de aard van het werk heel erg ‘hands-on’ is. Ik mag met de techneuten meedenken over procesverbeteringen, wat erg leerzaam is. Ook mag ik letterlijk sleutelen aan het proces, wat bij een pilot als deze om de nodige creativiteit vraagt”, vertelt Marco.

Werken en leren combineren
Technicom biedt uitsluitend BBL-opleidingen aan, waarbij er hoofdzakelijk op de werkplek wordt geleerd. “Dat is meestal goed te combineren met mijn dagelijks werk. Het fijne is dat opdrachtgevers altijd meedenken over hoe je school en werk het beste kunt combineren”, vertelt Marco over zijn dagelijkse praktijk.

“Aan praktijkopdrachten wordt van tevoren aandacht besteed in de theorielessen. Je kunt de theorie dus echt in de praktijk brengen, door op de werkvloer de gegevens te verzamelen die je nodig hebt voor het beantwoorden van de praktijkvragen. Als je al deze vragen hebt beantwoord, controleer je deze met je mentor op de werkvloer. Daarna gaan de antwoorden naar een docent van Technicom, die je van feedback voorziet. Tot slot word je nog mondeling getoetst, krijg je een cijfer en ga je door naar de volgende taak”, legt Marco het leerproces uit.

Onderwijs op afstand
“Het voordeel van Technicom als praktijkopleider is dat docenten een sterke binding hebben met de beroepspraktijk. Het lespakket zit goed in elkaar en er staat altijd de juiste docent voor de klas. Daar wil ik aan toevoegen dat nu, ten tijde van de coronacrisis, Technicom zijn uiterste best doet om alle lessen, binnen de geldende richtlijnen, door te laten gaan en studenten tevreden te houden. Daar wil ik hen oprecht voor bedanken. Onderwijs vindt momenteel uitsluitend online plaats, in een ‘live-learningomgeving’. Technicom heeft daarvoor onder andere een camera en digitaal schoolbord aangeschaft, dat thuis op je beeldscherm wordt geprojecteerd. Naast Technicom wil ik ook graag ProfCore bedanken voor de mogelijkheid om diploma’s en certificaten te behalen, waardoor ik mijzelf kan blijven ontwikkelen”, besluit Marco.

Ik wil mij graag verder ontwikkelen als operator. Blij dat ProfCore mij en andere medewerkers deze kans biedt. Daar plukken natuurlijk ook opdrachtgevers de vruchten van, die zo kunnen beschikken over de beste vakmensen.

 Marco Wanrooij

Join the team!

Interesse? Laten we een belafspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking!

Patrick Christiaans - Recruiter bij Profcore

                                                                                                  ontdek aale vacatures
    aanmelden voor job alert