Wendy Kleuters

Wendy maakte ‘ongewone’ carrièreswitch 

Wendy Kleuters (36 jaar) is nu bijna drie maanden werkzaam voor ProfCore, bij SABIC Product Handling, waar ProfCore verantwoordelijk is voor alle logistieke activiteiten.

Wendy is de eerste vrouwelijke medewerker die op het outsourcingsproject aan de slag gaat. Maar van het cliché ‘een vrouw in een mannenwereld’ wil ze weinig weten.


Vrouw in een mannenwereld? Zo ziet ze het niet
Natuurlijk ben ik de enige vrouw tussen een boel mannen. Maar daar ben ik eigenlijk helemaal niet mee bezig. En mijn collega’s ook niet, denk ik. Ik word in ieder geval niet anders behandeld door mijn mannelijke collega’s. Het werk dat ik doe, is ook geen ‘typisch’ mannenwerk, hoor. Goed, als je bang bent dat je make-up doorloopt of dat een nagel afbreekt, kun je misschien beter ander werk kiezen. Maar ikzelf ervaar het werk niet als fysiek zwaar”, begint Wendy

Dankbaar werk
Als allround logistiek medewerker verricht Wendy diverse werkzaamheden. Zo is ze betrokken bij het lossen van vrachtauto’s, maar houdt ze ook het Chemelot-terrein schoon met de Glutton: een innovatieve 2-in-1 veegmachine en afvalzuiger die vrijgekomen kunststof korrels, vlokken en poeder opruimt. Een taak die haar op het lijf is geschreven. “Ik vind het erg dankbaar en verantwoordelijk werk. Ik ben erg milieubewust en haal er voldoening uit dat ik, ook op mijn werk, een directe bijdrage kan leveren aan een beter milieu”, licht ze toe.

Blij met deze kans
Zoals al gezegd, is Wendy pas sinds kort werkzaam voor ProfCore en bij SABIC, wat voor haar een wat ongewone carrièreswitch was. “Ik heb een mbo niveau 2-opleiding achter de rug. Omdat ik jong moeder werd, heb ik niet verder gestudeerd en heb ik altijd hard moeten werken in de zorg om in 

mijn inkomen te voorzien. Ik ben dan ook erg blij met deze kans die ProfCore mij geboden heeft. Zo heb ik inmiddels via ProfCore ook mijn Basisveiligheid VCA-certificaat weten te behalen, vertelt Wendy. 

Tweeploegendienst welkome afwisseling
Ook het werken in een tweeploegendienst bevalt Wendy prima. “De ene week draai ik een ochtenddienst en de andere week een middagdienst. Dat betekent dus dat ik om de week vroeg klaar ben met werk of juist de ochtend vrij heb. Die afwisseling bevalt prima en natuurlijk is de ploegentoeslag mooi meegenomen. Ik ben ook blij met de opleidings- en ontwikkelmogelijkheden die ProfCore biedt. Voor nu bevallen mijn huidige functie en werkplek prima, maar ik sta op termijn zeker open voor nieuwe uitdagingen bij dit mooie project of een van de vele andere opdrachtgevers van ProfCore”, besluit Wendy. 

Vincent Raven, Logistiek Manager binnen ProfCore vult tot slot aan. “Een mooie ontwikkeling dat we Wendy aan ons team hebben mogen toevoegen. Een mix van mannen en vrouwen levert toch een andere dynamiek en sfeer op in het team. Absoluut een positieve ontwikkeling!”


Werken in tweeploegendienst bevalt mij prima en natuurlijk is de ploegentoeslag mooi meegenomen. Ik ben ook blij met de opleidings- en ontwikkelmogelijkheden die ProfCore bied.

Wendy Kleuters

Join the team!

Interesse? Laten we een belafspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking!

Sam Haan - Recruiter bij Profcore

                                                                                                  ontdek alle vacatures
  aanmelden voor job alert