Opleidingen binnen ProfCore

ProfCore biedt jou een fijne werkplek bij mooie projecten in jouw regio. Daarnaast kun je opleidingen volgen tot procesoperator niveau A, B of C en tot logistiek teamleider of logistiek medewerker. Ook kun je bij ons je hef- en reachtruck certificaat behalen.

Procesoperator A, B, C
Ben jij (beginnend) procesoperator en toe aan meer verantwoordelijkheden? ProfCore biedt haar medewerkers de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen. 

Dit kan door naast je werk bij ProfCore een procesoperator opleiding niveau A, B, C te volgen. Bij deze opleiding krijg je een keer per week een dagdeel les in groepsverband samen met andere collega's door een erkend opleidingsinstituut. De rest van de opleiding voltooi je naast je werk via thuisstudie. De lessen volg je op een vaste dag per week, op een locatie in de omgeving van de vestiging waar je werkzaam bent.

Operator A

De opleiding procesoperator niveau A is bedoeld voor beginnend operators en technici die zelfstandig aan onderdelen van het productieproces werken. Je bedient, bewaakt en onderhoudt apparatuur. Daarnaast beschik je over de kennis en kunde om de kwaliteit van product en proces te controleren en daar waar nodig in te grijpen.

Operator B

De procesoperator opleiding niveau B is geschikt voor operators en technici die zelfstandig productieprocessen besturen. Je beheerst de kwaliteit en verricht onderhoud. Tevens assisteer je bij complexe onderhouds- en ombouwwerkzaamheden. Na het behalen van je Procesoperator B opleiding ben je in staat om collega’s te begeleiden.

Operator C

De opleiding procesoperator niveau C is geschikt voor procesoperators en technici die installaties bedienen en bewaken, waarmee omvangrijke en gecompliceerde procesbewerkingen worden uitgevoerd. Je ziet zelfstandig toe op de bediening van productieprocessen en voert coördinerende taken uit op het gebied van productie, kwaliteit en onderhoud. 

Logistiek medewerker
Naast de opleiding tot procesoperator biedt ProfCore ook diverse opleidingen binnen de
logistiek. Heb je enkele jaren ervaring in de logistiek óf wil je je laten omscholen tot logistiek medewerker? ProfCore helpt jou middels diverse opleidingen en cursussen om het beste uit jezelf te halen.


HEFTRUCK/REACHTRUCKCHAUFFEUR


Als logistiek supervisor geef je leiding aan een magazijn of distributiecentrum. Daarbij horen activiteiten zoals de ontvangst, controle, opslag en het versturen van goederen. Je regelt dat goederen zo snel, slim en goedkoop mogelijk van de ene naar de andere plek komen. Ook hou jij je bezig met de planning. Dat is soms een hele puzzel, maar jij lost die op. Je laat het uitvoerende werk meestal doen door teamleiders en andere medewerkers.
Maar als het nodig is, help je zelf mee.


LOGISTIEK TEAMLEIDER


Als logistiek teamleider coördineer je de werkzaamheden en middelen met betrekking tot de goederenontvangst en -opslag, het verzamelen en verzendklaar maken van de goederen en doe je de voorraadinventarisatie. De logistiek teamleider is verantwoordelijk voor het juiste gebruik van middelen, (periodiek) onderhoud van de middelen en in overleg met zijn leidinggevende voor de vervanging of aanschaf van middelen.


LOGISTIEK SUPERVISOR


Als logistiek supervisor geef je leiding aan een magazijn of distributiecentrum. Daarbij horen activiteiten zoals de ontvangst, controle, opslag en het versturen van goederen. Je regelt dat goederen zo snel, slim en goedkoop mogelijk van de ene naar de andere plek komen. Ook hou jij je bezig met de planning. Dat is soms een hele puzzel, maar jij lost die op. Je laat het uitvoerende werk meestal doen door teamleiders en andere medewerkers.
Maar als het nodig is, help je zelf mee. 

B-VCA certificaat
Veiligheid is in ons vak erg belangrijk. Het waarborgen van de veiligheid van onze collega's is topprioriteit.
Het B-VCA certificaat is gericht op veiligheidsbeheersing ten aanzien van activiteiten op de werkvloer en de veiligheidsstructuren binnen het bedrijf.

De B-VCA opleiding bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. De opgedane kennis wordt getoetst middels een examen. Rond je deze succesvol af, dan krijg jij een B-VCA certificaat.

Ook aan de slag bij ProfCore?