Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
speerpunt in HR-beleid

ProfCore stelt medewerkers in staat zelf hun loopbaan vorm te geven


Lisa Oetjens (26 jaar) is nu zo’n zes maanden aan de slag als
HR-adviseur bij ProfCore. Samen met haar twee collega’s is ze verantwoordelijk voor de uitvoering van het HR-beleid binnen de organisatie en krijgt ze te maken met de meest uiteenlopende vragen op HR-gebied.


Lisa wist altijd al dat ze ‘iets’ met mensen wilde doen en belandde na haar hbo-opleiding People & Business Management in de flexwereld. “Ik ben tot nu toe vooral werkzaam geweest in de flexbranche, onder meer als consultant en payrollspecialist. Daarnaast heb ik ook gewerkt als Corporate Officer HR. Tussen 2018 en 2020 heb ik, terwijl ik werkte, tevens mijn Master in Managementwetenschappen behaald aan de Open Universiteit."

"Gaandeweg merkte ik dat mijn ambities op HR-gebied lagen. Daar krijg ik de meeste energie van. Toen ik op LinkedIn zag dat ProfCore op zoek was naar een HR-adviseur, hoefde ik me dan ook geen twee keer te bedenken en heb ik meteen gesolliciteerd. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Je merkt aan alles dat ProfCore een echt familiebedrijf is met een dito bedrijfscultuur”.  


Loopbaanvraagstukken dagelijkse kost
“Mijn collega’s en ik hebben elk hun eigen geografisch werkgebied, waardoor je de opdrachtgevers en gedetacheerde medewerkers hier echt leert kennen. Bovendien heeft elk outsourcingsproject zijn eigen ‘dedicated’ HR-adviseur. Mijn takenpakket is heel breed. Ik ondersteun projectmanagers, teamleiders en operationeel managers, en krijg dagelijks te maken met de meest uiteenlopende vragen op HR-gebied. Dan kun je denken aan vragen over arbeidsovereenkomsten, evaluatiecycli en verzuim. Daarnaast is een van mijn belangrijkste taken het signaleren van loopbaanvraagstukken”, vertelt Lisa. 

Medewerkers binden en boeien 
“Opleiding en ontwikkeling zijn erg belangrijk in het HR-beleid van ProfCore. Het idee is dat je medewerkers bindt en boeit, en de mogelijkheid geeft om zelf hun loopbaan vorm te geven. Ik kan oprecht zeggen dat ProfCore zijn medewerkers daar optimaal in ondersteunt. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een opleiding of cursus. 
Dat kan gebeuren op verzoek van een leidinggevende, maar het is ook mijn taak om proactief te signaleren wanneer een medewerker hier behoefte aan heeft”, legt Lisa uit.  

Meer dan ‘slechts’ een opleiding aanbieden
“Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om medewerkers te begeleiden in hun loopbaan bij ProfCore en iemand te wijzen op de mogelijkheden die er zijn op het gebied van opleiding en ontwikkeling. Dan kan het gaan om een volwaardige (beroeps)opleiding, maar ook om certificaten en cursussen.

Maar het stopt niet bij het aanbieden van een opleiding. Ook tijdens en na een opleidingstraject begeleiden we medewerkers. Bijvoorbeeld door iemand te helpen met zijn studieplanning of door iemand te helpen als hij ergens tegenaan loopt. Natuurlijk gaan wij tijdens en na het afronden van de opleiding in gesprek om ambities in kaart te brengen, zodat de opgedane kennis ook daadwerkelijk in de praktijk toegepast kan worden en daarmee echt een loopbaan vormgegeven kan worden.

Door vertrouwen te geven en de ruimte te bieden, stellen we elke medewerker in staat om zich te ontplooien en van zijn beste kant te laten zien”, besluit Lisa.

Door vertrouwen te geven en de ruimte te bieden, stellen we elke medewerker in staat zich te ontplooien! 

Lisa Oetjens

Join the team!

Wil ook jij je verder ontwikkelen? Laten we een belafspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking!

Patrick Christiaans - Recruiter bij Profcore

                                                                                                  ontdek alle vacatures
  aanmelden voor job alert